Gepost op

Digitale detox, iets voor jou?

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog een kleine week tot mijn vakantie. Niet zomaar vakantie, ik neem er een digitale detox bij. Drie weken lang zonder telefoons, computers of andere schermen. Ik zal zelfs mijn smartwatch thuis laten! Waarom?

Hoe mooi ik het ook vind om in contact met de hele wereld te kunnen zijn, sociale media is ook voor mij enorm verslavend! Niet zomaar, keer op keer blijkt dat bedrijven als Google, Facebook en Twitter hun apps zo ontwerpen dat je continu getriggerd wordt om zo veel mogelijk tijd door te brengen op hun social media platform. NRC schreef er deze week nog een uitgebreid artikel over.

foto gemaakt door AQTAI photos, klik voor link naar zijn instagrampagina.
Ik ben benieuwd hoe ik het zonder doe. Zal het me überhaupt lukken?

Naast bovengenoemde redenen lijkt het me ook prettig om tijdens mijn vakantie tijd te nemen voor wat bezinning. Er verandert een hoop in mijn leven en hoewel mij continu inzet om zo bewust mogelijk te leven, echt veel tijd voor bezinning heb ik in het dagelijks leven niet. Maar ik heb wel tijd om zeker een uur per dag op social media te zitten? Om de hele dag die telefoon tevoorschijn te halen voor van alles en nog wat? Hmmmmm, ik vind dat toch raar van mezelf…

Daarom bij deze mijn laatste groet, in mijn volgende bericht laat ik je weten hoe ik het heb ervaren! Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen op dit gebied. Heb je wel eens bewust je schermen voor een langere tijd uitgezet? Hoe was dat?

Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik lees het nog tot dinsdag 24 juli. Daarna gaan tot dinsdag 14 augustus de stekkers er even uit!

Warme groet,

Daan

Gepost op

Laatste zondagse workout voor de zomervakantie!

Nog een paar dagen en dan is het de laatste zondagse workout van dit seizoen…

Wat een bijzonder seizoen was het! In oktober vorig jaar startte ik samen met Ellen een groepje om te werken aan aandachttraining, ademhalingsoefeningen en koudetraining. Eerst eens per maand aan de Wythmenerplas (waar met Mirjam het idee voor cryopilates is ontstaan!) en in februari nam ik het stokje over om wekelijks te trainen in park de Wezenlanden. Sinds maart heb ik daar gewoon vrijwel iedere zondag gestaan. De ene keer met een groep van 10 mensen, de andere keer was ik alleen. We hebben mensen ontgroend in het ijskoude water, in de winterse kou. Ik heb mensen uit alle uithoeken van het land naar ons park gekregen voor de trainingen, vanuit Leeuwarden tot Noord Brabant. Er zijn denk ik dit jaar een boel bijzondere herinneringen gemaakt in het park.

Dippen bij het parkpaviljoen. Maart 2018. Buitentemperatuur was toen zo’n 5’C

Zelf heb ik ook zoveel geleerd door deze wekelijkse trainingen! Onder andere mijn trainers- en coachingsvaardigheden, maar bovenal heb ik geleerd om mijn focus in mijzelf te houden, terwijl ik voor een groep stond. Dat was af en toe echt moeilijk, vooral als ik ondertussen zelf de kou en mijn ademhaling onder controle moest houden.

En nu vind ik het ineens heel spannend. Ik voel de druk, wil dit seizoen afsluiten met een knaller! Vorige keer zijn we naar het Engelse Werk geweest en hebben een mini-expeditie in de nieuwe uiterwaarden gedaan. Daar hebben we gemediteerd, ik heb een aantal liedjes gezongen met mijn gitaar en we hebben heerlijk gedipt in een lekker koel stromend zijtakje van de IJssel. Smaakt naar meer als je het mij vraagt!

Daarom bij deze de uitnodiging. Ga je komende zondag met me mee voor de laatste zondagse workout van dit seizoen, in het Engelse Werk? Ik zorg voor een afwisselend programma van actief/passief, lichaam/geest, kracht/uithouding, warm/koud en welke yin en yang je maar kan verzinnen, ik zorg er voor.

Kom je ook?

Aanmelden kan via deze pagina.

Gepost op

22 juli, EXTRA IJSBADSESSIE!

Wat een bijzonder gevoel. Mijn eerste ijsbadsessie is VOLgeboekt!

*update: inmiddels is de tweede workshop ook volgeboekt!

En er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Al helemaal nu niet alleen de Stentor, maar nu ook de Peperbus een artikel aan mijn koudetraining heeft gewijd. Zie het artikel onder dit bericht.

Wow!

Om iedereen een kans te geven mee te doen aan deze workshop heb ik besloten een extra ijsbadsessie in te plannen. En wel op zondag 22 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

Wil jij er ook bij zijn?

Meld je hier aan en zorg dat jij verzekerd bent van een plek.

Je krijgt er geen spijt van, dat beloof ik!

Gepost op

Zondagse workout in “Het Engelse Werk”

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Kan je de warmte goed verdragen? De temperaturen zijn inmiddels tropisch te noemen. Waarschijnlijk omdat mensen op zoek zijn naar wat verkoeling, hebben ze juist nu meer interesse voor de koudetraining.

Zo ook de Stentor. Wat een artikel had moeten worden over de ijsbadsessie van 8 juli a.s., is een stuk geworden waar ik mijn eigen ervaringsverhaal heb verteld en wat mindfulness, koudetraining en natuurlijk bewegen mij heeft opgeleverd. Interesse? Je kunt het artikel hier vinden op de website van de Stentor.

Foto door Frans Paalman, mijn wekelijkse zwem in het Almelose kanaal.

Normaal gesproken ga ik liever niet meer zo in op mijn eigen verhaal. Ik vind het eigenlijk veel interessanter wat ik als trainer voor jou kan betekenen. Last van je schouders? Te veel stress, te weinig ontspanning? Chronische klachten, als vermoeidheid of slecht slapen? Ik heb de tools gevonden waarmee jij jezelf er vanaf kunt helpen. Ja, jij ja! Dat kan dus alleen als jij er zelf echt iets aan wilt doen. Jij bent de enige die iets kan veranderen aan je staat van zijn.

Ik hoor je het al vragen: “Maar hoe dan?”

Komende zondag is er weer een gratis training (vrijwillige bijdrage is welkom) waarin ik een aantal “hoedan”-vragen zal beantwoorden door je mee te nemen in de trainingen die ook mij er bovenop geholpen hebben. I.v.m. de Thorrun kan dit niet in park de Wezenlanden, dus wijken we uit naar het Engelse werk. Om elf uur verzamelen we bij de picknicktafels tegenover Uitspanning “Het Engelse Werk” in Zwolle. Neem sport en zwemkleding mee, en handdoek en een flesje water. Sportschoenen zijn op deze locatie ook handig.

Ik hoop je dan daar te zien!

Aanmelden kan via deze link.

Gepost op

IJSBADSESSIE

*update: beide workshops zijn VOL, je kunt nu niet meer boeken!

De kou is niets voor mij, ik hou niet van de kou, jij liever dan ik!
Dat is wat ik regelmatig te horen krijg als ik mensen vertel dat ik me met koudetraining bezig hou.

Vervolgens vertel ik graag waarom ik het doe:

<br\>

  • Zo train ik mijn immuunsysteem, zorgt een regelmatig ijsbad voor het aanmaken van meer witte bloedcellen en effectievere afweerreacties.
  • Je krijgt er meer energie en focus van.
  • Het vergroot de weerbaarheid tegen kou en stress, je leert bewust te ontspannen ongeacht de triggers en situaties.
  • Snel vet verbranden zonder veel aerobe inspanning (dit is voor mij niet echt een reden, maar wekt bij veel mensen wel de interesse :P)

<br\>

Als je blootstelling aan de kou combineert met bepaalde ademhalingsoefeningen kan je ook nog eens rekenen op:

<br\>

  • Een betere hartconditie.
  • Verhoogde fysieke en mentale prestaties.
  • Betere regulatie van hormonen als serotonine, cortisol en melatonine (dus meer ontspanning, betere nachtrust etc..)
  • Optimale balans van zuurstof en koolzuurgas, waardoor de PH-waarde van je bloed stijgt en je immuunsysteem beter kan functioneren.
  • Tegengaan van verzuring van de spieren en daardoor een groter uithoudingsvermogen.

<br\>

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gecontroleerde koudeblootstelling is wat mij betreft de ultieme biohack!

<br\>

Door met kou te trainen, kom je er achter dat het niet de kou is waar je een hekel aan hebt, maar je eigen reactie op de kou. En dat is nou juist het stuk wat je eenvoudig kan trainen!
Daarom geef ik op 8 juli een workshop koudetraining met een ijsbad, oftewel: een IJSBADSESSIE!
De workshop vindt plaats in de beleeftuin van revalidatiecentrum de Vogellanden.
Het duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inmiddels is deze workshop volgeboekt. Daarom heb ik besloten een extra workshop in te plannen op zondag 22 juli a.s. Zelfde tijd, zelfde plek.

Ben jij erbij?

Ja, meld mij aan! <br\>

Kan je deze datum niet maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten, zodat je het als eerste hoort als er weer een ijsbadsessie gepland staat?

Meld je nu aan voor mijn nieuwsbrief! Daarmee ontvang je tevens €5 korting op een van mijn volgende workshops!

Ik zie je graag op een van mijn workshops verschijnen!

Warme groet (dat dan weer wel :P),

Daan

P.S. Denk er aan: Nu beginnen, straks in de winter profijt!

Gepost op

ZONDAGSE WORKOUT

Ervaar jij een gebrek aan focus, energie en/of algehele gezondheid?
Wel eens het gevoel dat je van je lichaam afgesneden bent?
Alsof je constant in je hoofd zit en vrijwel alleen maar geleefd wordt door je gedachten en emoties?

Zelf heb ik dit gevoel jarenlang gehad. Ik werd steeds vaker uit het niets erg emotioneel, kon mij niet concentreren en kon amper nog slapen.
Om maar niet te beginnen over “ontspannen” in mijn lichaam aanwezig zijn.

Ontspannen, wat is dat?

De afgelopen jaren heb ik geleerd om opmerkzaam te zijn voor mentale en fysieke signalen.
Ik heb geëxperimenteerd met de correlatie tussen deze twee, waardoor ik mij zelfs spiritueel enorm levend  en verbonden begon te voelen!

Het hoogtepunt in deze zoektocht was voor mij afgelopen februari. Een reis naar Polen, waar ik deelnam aan een Wim Hof Method Deep Dive week. Ik vond gelijkgestemden, ik leerde superveel over mijn fysiologie. Ik leerde naar binnen te kijken. Dieper mijzelf in te gaan dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Met als climax een tocht in het Poolse reuzengebergte, waar ik mij geheel één voelde met de natuur en de mensen om mij heen. Wat een rijkdom!

Nadat ik terugkwam uit Polen ben ik begonnen met wekelijks de beginselen te trainen die dit bij mij teweeg hadden gebracht. Ik heb vanaf het begin mensen uitgenodigd om met mij mee te trainen, zodat ik kon testen op anderen of het wel klopte wat ik dacht te zien en ervaren.

Deze wekelijkse trainingen hebben mij een holistische visie op gezondheid opgeleverd.
Een visie die mij dagelijks helpt om juiste keuzes te maken.
Een visie die mij verder vooruit brengt in het leven.

 

Ik heb door middel van eenvoudige oefeningen geleerd om mindful aanwezig te zijn, mijn emoties (lees: angsten en depressies) de baas te worden en hoe ik op een zo gezond mogelijke manier met beweging bezig kan zijn.
Kortom, ik ben van slap, moe en futloos naar fit, sterk en vitaal gegaan.

Nog steeds geef ik iedere zondag een gratis training in de methodes die mij hebben geholpen om weer controle te krijgen over mijn leven.
De workout is voor iedereen toegankelijk. Doe je mee, dan leer ik je eenvoudige handvaten die je kunnen helpen om je weer gezonder, sterker en gelukkiger te voelen.

Dus, zie ik je zondag?

Stuur me een bericht en meld je aan!