Gepost op

IJSBADSESSIE XL : 30 september 10:30 – 12:30 uur

Heb jij behoefte aan meer focus, helderheid en innerlijke kalmte?
Wil je graag tot een diepere ontspanning komen maar lukt dat steeds niet?
Lees dan hieronder gauw verder…


In een workshop van ongeveer twee uur werken we toe naar het ijsbad. We gaan aan de slag met verschillende actieve en passieve meditaties en ademhalingsoefeningen. We maken gebruik van verschillende oefeningen om de juiste mindset te creëren om het ijsbad in te gaan. Deze oefeningen komen voornamelijk voort uit de Yoga, Qicong en mindfulness. Mindset en (lichaams)bewustzijn zullen een sleutelrol vervullen in deze workshop.


7 redenen om deel te nemen aan de ijsbadsessie:

 1. meer gerichte focus, je leert praktische tools om dit zelf thuis voort te zetten (zonder ijsbad)
 2. revitalisatie, oftewel het aanboren van een andere energiebron dan je gewend bent
 3. vergroten van weerbaarheid tegen stress, spanningen en natuurlijk: kou
 4. een betere hartconditie, boost voor je totale bloedvatenstelsel
 5. verhoogde fysieke en mentale prestaties
 6. verbeterde hormoonregulatie, met als gevolg meer natuurlijk balans in je slaap/waakritme
 7. te gekke instagram foto’s 😜


Deze mensen gingen je voor:

Dennis Godschalk

“op deze geweldige locatie heb ik een ijsbadsessie gevolgd bij deze inspirerende man… Daan is in staat om in korte tijd veel uitleg te geven over mijn eigen fysiologie in een ontspannen open sfeer, en het ook echt te laten voelen. Ik was al bekend met koude training en ijsbaden, maar ook dan weet Daan te boeien en te inspireren en nieuwe inzichten te geven. geweldige ochtend gehad, mooie mensen weer ontmoet en nogmaals, een prachtige rustgevende locatie”

Ellen Klein Holkenborg


“Al meerdere keren met Daan mogen ‘dippen’ in Wythemerplas en vanmorgen een ijsbadsessie gevolgd. Elke keer weer een warm weerzien met een prachtige man! Goede begeleiding, zoveel ervaring zelf en daarmee begeleidt hij maar hij laat je voornamelijk zelf groeien en zelf voelen. Eigen ontwikkeling, eigen besef dat is waarvoor je komt uiteindelijk!
Een echte aanrader!”

Mario Zijlstra

“Het is zoals altijd genieten met Daan.
Ademhalingsoefeningen, Bewegingsoefeningen, mooie inzichten en afrondend met het ijsbad.
Ik hou ervan.


Echt een aanrader!”

 


De reguliere prijs voor de ijsbadsessie is €35 maar als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief ontvang je van mij een persoonlijke kortingscode t.w.v. €5, die je kan gebruiken bij het aanmelden.AANMELDEN VOOR DE WORKSHOP

Zelf heb ik onder andere door middel van koude training mijn concentratieproblemen, angsten, depressies, chronische pijn en chronische vermoeidheid  overwonnnen. Haast niet te geloven toch? Dit is ook de reden dat ik nu deze workshops geef.  Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de voordelen van koude training, om zo zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit is waarschijnlijk de laatste ijsbadsessie die ik dit jaar geef, meld je dus nu aan en geniet ook van de voordelen van koude training!

 


Mocht je vragen hebben over de training, of iets anders willen weten of opmerken? Laat het me weten via het contactformulier of een privébericht op social media.  Mocht je dit bericht willen delen, graag!

Warme groet,
Daan

Gepost op

Zie ik je in september?

Mijn zomervakantie is nu echt voorbij en daarom hieronder een overzicht van de activiteiten waar je komende maand aan mee zou kunnen doen. Kijk vooral of er iets voor je bij zit! Ik hoop je dan daar weer te zien.

Pierik Op Zijn Leukst Festival
Zaterdag 15 september, 16:00 – 20:00 – Fresiastraat, Zwolle
Dit jaar wordt in de Zwolse wijk de Pierik voor het eerst een wijkfestival georganiseerd. Het festival wordt vormgegeven door allerlei wijkbewoners, waaronder ikzelf. Mijn invulling zal bestaan uit een miniworkshop ijsbaden. Dus kom naar het festival en neem je zwemkleding mee! Het festival is gratis toegankelijk en de workshop is tegen een vrijwillige bijdrage. Kom ook vooral langs als je de behoefte voelt om (weer eens) een (mini) ijsbadsessie mee te maken. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, wel gewenst en kan door mij een bericht te sturen via mijn contactformulier of laat het me weten via social media!

Nature Fest by Nature Quest
15/16 september – Bant
Op 15 en 16 september vind de eerste editie van Nature Fest plaats. Dit is een co-creatief festival geïnitieerd door Nature Quest (een te gekke organisatie die zich er op heeft toegespitst mensen meer in contact te brengen met hun natuur, check de link!). Op de zondagochtend geef ik een workshop Koude Training met als doel revitalisatie, energizen en resetten van je gehele systeem. In een workshop van ongeveer een uur leer ik je diverse tools om bovenstaande te bereiken voor lichaam, geest en ziel. Zin om mee te doen? Voor alle bezoekers van Nature Fest (€15 voor niet-leden, gratis voor leden van Nature Quest) is de workshop toegankelijk tegen slechts een vrijwillige donatie.

______________________________________________________________________

IJSBADSESSIE voor gevorderden
Zondag 30 september 9.00 tot 10.00 uur – Ontmoetingstuin de Vogellanden, Zwolle
Voor diegenen die al eens een ijsbadsessie hebben gevolgd of al ervaring hebben met ijsbaden stel ik het ijsbad beschikbaar tegen een vrijwillige donatie. Tussen 9 en 10 uur ben je welkom om een of meer dips in het bad te doen en mee te doen met de Qigong en andere vitaliserende oefeningen. Laat je me weten als je van plan bent te komen?

IJSBADSESSIE XL
Zondag 30 september 10.30 tot 12.30 uur – Ontmoetingstuin de Vogellanden, Zwolle
Heb je nog niet eerder aan een ijsbadsessie meegedaan, maar zou je dat wel eens willen doen? Dan is dit je kans, want dit is waarschijnlijk de laatste ijsbadworkshop die ik dit jaar zal geven, voor we overstappen op het steeds kouder wordende natuurwater. Let op, alle vorige edities waren snel volgeboekt, meld je dus nu aan. Wil je weten waarom ijsbaden zo goed voor je is? Kijk dan eens hier op mijn website voor uitgebreide informatie en een aanmeldlink. Kosten bedragen €35 per deelnemer. Maar als je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief ontvang je €5 korting, doen dus!

Gepost op

Digitale Detox, Een Frisse Blik Op Bewust “Zijn”.

Drie weken lang analoog rondzwerven. Niet bellen, geen schermen, geen laptop of telefoon.

Postkaartjes sturen. Schrijven in boekjes. Papieren routekaarten. Op de bonnefooi er op uit om mensen te zien. Niet kunnen afspreken. Momenten van eenzaamheid. Momenten van vrijheid. Minder afleiding, minder haast. Meer tijd, meer aandacht. Veel boeken lezen. Nog meer schrijven.

Uren ronddwalen op een festival omdat ik mijn gezin kwijt was geraakt. Steeds weer helderder leren afspreken. Vaak gewoonweg niet weten hoe het met mijn naasten gaat. Op de bonnefooi met mijn oudste zoon op fietsvakantie. Gewoon gaan en zien, maar wel eerst langs de ANWB-winkel voor een fietsroutekaart. Weer thuis is het extra moeilijk.

Soms schreeuwt Netflix naar me.

Dagelijks verzint mijn brein excuses om wel online te gaan, om wel te mogen bellen, om uitzonderingen. Het vraagt soms echt veel mentale kracht om de digitale detox vol te houden, maar het lukte. Er heeft zich één noodgeval voorgedaan waarbij ik toch kort telefonisch overlegd heb met de moeder van mijn oudste zoon (die 250 km verderop woont), omdat zijn hond was overleden. Verder was het soms echt volhouden, van moment naar moment. Vooral toen ik mij emotioneel wat minder voelde, behoefte had aan contact en wat support. Verdragen dat ik die behoefte had maar dat niet direct kon vervullen. Ik heb hierdoor opnieuw kennisgemaakt met mijn eigen doorzettingsvermogen en daadkracht.

Er zo op terugkijkend ben ik echt dankbaar voor deze ervaring. Ik raad iedereen aan dit eens te doen. Het heeft hoe dan ook de manier waarop ik met sociale media om ga veranderd. Ik zal het nu bewuster gebruiken en mij er minder door laten gebruiken. Bewuster kiezen wanneer ik online en offline ga. Wanneer ik voor wie bereikbaar ben. En ik heb het voornemen om ten minste eens per jaar een periode helemaal offline te gaan.

Juist dit bewust “zijn”, heeft me enorm geïnspireerd om verder te werken aan een 10 weekse aandachttraining. Een cursus waarin ik de principes van mindfulness gebruik om zo effectief mogelijk in het “HIER-en-NU” te blijven om daarmee je focus een onwijze boost te geven.

Deze cursus start deze herfst in ontmoetingscentrum “De Ruimte” aan de fresiastraat in Zwolle.

Meer info en aanmelden binnenkort op mijn website!

Gepost op

Digitale detox, iets voor jou?

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog een kleine week tot mijn vakantie. Niet zomaar vakantie, ik neem er een digitale detox bij. Drie weken lang zonder telefoons, computers of andere schermen. Ik zal zelfs mijn smartwatch thuis laten! Waarom?

Hoe mooi ik het ook vind om in contact met de hele wereld te kunnen zijn, sociale media is ook voor mij enorm verslavend! Niet zomaar, keer op keer blijkt dat bedrijven als Google, Facebook en Twitter hun apps zo ontwerpen dat je continu getriggerd wordt om zo veel mogelijk tijd door te brengen op hun social media platform. NRC schreef er deze week nog een uitgebreid artikel over.

foto gemaakt door AQTAI photos, klik voor link naar zijn instagrampagina.
Ik ben benieuwd hoe ik het zonder doe. Zal het me überhaupt lukken?

Naast bovengenoemde redenen lijkt het me ook prettig om tijdens mijn vakantie tijd te nemen voor wat bezinning. Er verandert een hoop in mijn leven en hoewel mij continu inzet om zo bewust mogelijk te leven, echt veel tijd voor bezinning heb ik in het dagelijks leven niet. Maar ik heb wel tijd om zeker een uur per dag op social media te zitten? Om de hele dag die telefoon tevoorschijn te halen voor van alles en nog wat? Hmmmmm, ik vind dat toch raar van mezelf…

Daarom bij deze mijn laatste groet, in mijn volgende bericht laat ik je weten hoe ik het heb ervaren! Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen op dit gebied. Heb je wel eens bewust je schermen voor een langere tijd uitgezet? Hoe was dat?

Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik lees het nog tot dinsdag 24 juli. Daarna gaan tot dinsdag 14 augustus de stekkers er even uit!

Warme groet,

Daan

Gepost op

Laatste zondagse workout voor de zomervakantie!

Nog een paar dagen en dan is het de laatste zondagse workout van dit seizoen…

Wat een bijzonder seizoen was het! In oktober vorig jaar startte ik samen met Ellen een groepje om te werken aan aandachttraining, ademhalingsoefeningen en koudetraining. Eerst eens per maand aan de Wythmenerplas (waar met Mirjam het idee voor cryopilates is ontstaan!) en in februari nam ik het stokje over om wekelijks te trainen in park de Wezenlanden. Sinds maart heb ik daar gewoon vrijwel iedere zondag gestaan. De ene keer met een groep van 10 mensen, de andere keer was ik alleen. We hebben mensen ontgroend in het ijskoude water, in de winterse kou. Ik heb mensen uit alle uithoeken van het land naar ons park gekregen voor de trainingen, vanuit Leeuwarden tot Noord Brabant. Er zijn denk ik dit jaar een boel bijzondere herinneringen gemaakt in het park.

Dippen bij het parkpaviljoen. Maart 2018. Buitentemperatuur was toen zo’n 5’C

Zelf heb ik ook zoveel geleerd door deze wekelijkse trainingen! Onder andere mijn trainers- en coachingsvaardigheden, maar bovenal heb ik geleerd om mijn focus in mijzelf te houden, terwijl ik voor een groep stond. Dat was af en toe echt moeilijk, vooral als ik ondertussen zelf de kou en mijn ademhaling onder controle moest houden.

En nu vind ik het ineens heel spannend. Ik voel de druk, wil dit seizoen afsluiten met een knaller! Vorige keer zijn we naar het Engelse Werk geweest en hebben een mini-expeditie in de nieuwe uiterwaarden gedaan. Daar hebben we gemediteerd, ik heb een aantal liedjes gezongen met mijn gitaar en we hebben heerlijk gedipt in een lekker koel stromend zijtakje van de IJssel. Smaakt naar meer als je het mij vraagt!

Daarom bij deze de uitnodiging. Ga je komende zondag met me mee voor de laatste zondagse workout van dit seizoen, in het Engelse Werk? Ik zorg voor een afwisselend programma van actief/passief, lichaam/geest, kracht/uithouding, warm/koud en welke yin en yang je maar kan verzinnen, ik zorg er voor.

Kom je ook?

Aanmelden kan via deze pagina.

Gepost op

22 juli, EXTRA IJSBADSESSIE!

Wat een bijzonder gevoel. Mijn eerste ijsbadsessie is VOLgeboekt!

*update: inmiddels is de tweede workshop ook volgeboekt!

En er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Al helemaal nu niet alleen de Stentor, maar nu ook de Peperbus een artikel aan mijn koudetraining heeft gewijd. Zie het artikel onder dit bericht.

Wow!

Om iedereen een kans te geven mee te doen aan deze workshop heb ik besloten een extra ijsbadsessie in te plannen. En wel op zondag 22 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

Wil jij er ook bij zijn?

Meld je hier aan en zorg dat jij verzekerd bent van een plek.

Je krijgt er geen spijt van, dat beloof ik!

Gepost op

Zondagse workout in “Het Engelse Werk”

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Kan je de warmte goed verdragen? De temperaturen zijn inmiddels tropisch te noemen. Waarschijnlijk omdat mensen op zoek zijn naar wat verkoeling, hebben ze juist nu meer interesse voor de koudetraining.

Zo ook de Stentor. Wat een artikel had moeten worden over de ijsbadsessie van 8 juli a.s., is een stuk geworden waar ik mijn eigen ervaringsverhaal heb verteld en wat mindfulness, koudetraining en natuurlijk bewegen mij heeft opgeleverd. Interesse? Je kunt het artikel hier vinden op de website van de Stentor.

Foto door Frans Paalman, mijn wekelijkse zwem in het Almelose kanaal.

Normaal gesproken ga ik liever niet meer zo in op mijn eigen verhaal. Ik vind het eigenlijk veel interessanter wat ik als trainer voor jou kan betekenen. Last van je schouders? Te veel stress, te weinig ontspanning? Chronische klachten, als vermoeidheid of slecht slapen? Ik heb de tools gevonden waarmee jij jezelf er vanaf kunt helpen. Ja, jij ja! Dat kan dus alleen als jij er zelf echt iets aan wilt doen. Jij bent de enige die iets kan veranderen aan je staat van zijn.

Ik hoor je het al vragen: “Maar hoe dan?”

Komende zondag is er weer een gratis training (vrijwillige bijdrage is welkom) waarin ik een aantal “hoedan”-vragen zal beantwoorden door je mee te nemen in de trainingen die ook mij er bovenop geholpen hebben. I.v.m. de Thorrun kan dit niet in park de Wezenlanden, dus wijken we uit naar het Engelse werk. Om elf uur verzamelen we bij de picknicktafels tegenover Uitspanning “Het Engelse Werk” in Zwolle. Neem sport en zwemkleding mee, en handdoek en een flesje water. Sportschoenen zijn op deze locatie ook handig.

Ik hoop je dan daar te zien!

Aanmelden kan via deze link.

Gepost op

IJSBADSESSIE

*update: beide workshops zijn VOL, je kunt nu niet meer boeken!

De kou is niets voor mij, ik hou niet van de kou, jij liever dan ik!
Dat is wat ik regelmatig te horen krijg als ik mensen vertel dat ik me met koudetraining bezig hou.

Vervolgens vertel ik graag waarom ik het doe:

<br\>

 • Zo train ik mijn immuunsysteem, zorgt een regelmatig ijsbad voor het aanmaken van meer witte bloedcellen en effectievere afweerreacties.
 • Je krijgt er meer energie en focus van.
 • Het vergroot de weerbaarheid tegen kou en stress, je leert bewust te ontspannen ongeacht de triggers en situaties.
 • Snel vet verbranden zonder veel aerobe inspanning (dit is voor mij niet echt een reden, maar wekt bij veel mensen wel de interesse :P)

<br\>

Als je blootstelling aan de kou combineert met bepaalde ademhalingsoefeningen kan je ook nog eens rekenen op:

<br\>

 • Een betere hartconditie.
 • Verhoogde fysieke en mentale prestaties.
 • Betere regulatie van hormonen als serotonine, cortisol en melatonine (dus meer ontspanning, betere nachtrust etc..)
 • Optimale balans van zuurstof en koolzuurgas, waardoor de PH-waarde van je bloed stijgt en je immuunsysteem beter kan functioneren.
 • Tegengaan van verzuring van de spieren en daardoor een groter uithoudingsvermogen.

<br\>

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gecontroleerde koudeblootstelling is wat mij betreft de ultieme biohack!

<br\>

Door met kou te trainen, kom je er achter dat het niet de kou is waar je een hekel aan hebt, maar je eigen reactie op de kou. En dat is nou juist het stuk wat je eenvoudig kan trainen!
Daarom geef ik op 8 juli een workshop koudetraining met een ijsbad, oftewel: een IJSBADSESSIE!
De workshop vindt plaats in de beleeftuin van revalidatiecentrum de Vogellanden.
Het duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inmiddels is deze workshop volgeboekt. Daarom heb ik besloten een extra workshop in te plannen op zondag 22 juli a.s. Zelfde tijd, zelfde plek.

Ben jij erbij?

Ja, meld mij aan! <br\>

Kan je deze datum niet maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten, zodat je het als eerste hoort als er weer een ijsbadsessie gepland staat?

Meld je nu aan voor mijn nieuwsbrief! Daarmee ontvang je tevens €5 korting op een van mijn volgende workshops!

Ik zie je graag op een van mijn workshops verschijnen!

Warme groet (dat dan weer wel :P),

Daan

P.S. Denk er aan: Nu beginnen, straks in de winter profijt!

Gepost op

ZONDAGSE WORKOUT

Ervaar jij een gebrek aan focus, energie en/of algehele gezondheid?
Wel eens het gevoel dat je van je lichaam afgesneden bent?
Alsof je constant in je hoofd zit en vrijwel alleen maar geleefd wordt door je gedachten en emoties?

Zelf heb ik dit gevoel jarenlang gehad. Ik werd steeds vaker uit het niets erg emotioneel, kon mij niet concentreren en kon amper nog slapen.
Om maar niet te beginnen over “ontspannen” in mijn lichaam aanwezig zijn.

Ontspannen, wat is dat?

De afgelopen jaren heb ik geleerd om opmerkzaam te zijn voor mentale en fysieke signalen.
Ik heb geëxperimenteerd met de correlatie tussen deze twee, waardoor ik mij zelfs spiritueel enorm levend  en verbonden begon te voelen!

Het hoogtepunt in deze zoektocht was voor mij afgelopen februari. Een reis naar Polen, waar ik deelnam aan een Wim Hof Method Deep Dive week. Ik vond gelijkgestemden, ik leerde superveel over mijn fysiologie. Ik leerde naar binnen te kijken. Dieper mijzelf in te gaan dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Met als climax een tocht in het Poolse reuzengebergte, waar ik mij geheel één voelde met de natuur en de mensen om mij heen. Wat een rijkdom!

Nadat ik terugkwam uit Polen ben ik begonnen met wekelijks de beginselen te trainen die dit bij mij teweeg hadden gebracht. Ik heb vanaf het begin mensen uitgenodigd om met mij mee te trainen, zodat ik kon testen op anderen of het wel klopte wat ik dacht te zien en ervaren.

Deze wekelijkse trainingen hebben mij een holistische visie op gezondheid opgeleverd.
Een visie die mij dagelijks helpt om juiste keuzes te maken.
Een visie die mij verder vooruit brengt in het leven.

 

Ik heb door middel van eenvoudige oefeningen geleerd om mindful aanwezig te zijn, mijn emoties (lees: angsten en depressies) de baas te worden en hoe ik op een zo gezond mogelijke manier met beweging bezig kan zijn.
Kortom, ik ben van slap, moe en futloos naar fit, sterk en vitaal gegaan.

Nog steeds geef ik iedere zondag een gratis training in de methodes die mij hebben geholpen om weer controle te krijgen over mijn leven.
De workout is voor iedereen toegankelijk. Doe je mee, dan leer ik je eenvoudige handvaten die je kunnen helpen om je weer gezonder, sterker en gelukkiger te voelen.

Dus, zie ik je zondag?

Stuur me een bericht en meld je aan!